Recept wentelteefjes

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 1 ei

- 100 ml melk

- ½ theelepel kaneel

- 1 eetlepel bruine suiker

- scheutje olijfolie

- 4 sneetjes brood

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- garde

- koekenpan

- spatel

- glazen schaal

- weegschaal

- 3 kommetjes

- mes en vork

- bord

- maatbeker

- theelepel

- eetlepel

 

1.

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2.

Neem een glazen schaal en klop hier de ei in los. Roer vervolgens met een garde kaneel, melk en suiker door het eimengsel heen. (totdat de suiker volledig is opgelost).

3.

Heel de sneetjes brood door het eimengsel heen. Zorg dat het brood goed is doordrenkt.

4.

Stapel de sneetjes brood op elkaar en giet het resterende eimengsel over de stapel brood (laat de stapel ongeveer 3 minuten staan voor de lekkerste wentelteefjes).

5.

Ondertussen doe je een scheutje olijfolie in pan laat je dit heet worden.

6.

Doe nu het brood in de pan, druk het brood aan met een vork en draai het gelijk om laat nu het brood ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin worden.

7.

Klaar met eten? Doe de afwas en ruim alles op.