Recept pizza sticks

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 4 plakjes bladerdeeg (of 1 pak kant en klaar pizzadeeg)

- 100 gram geraspte kaas

- 2 plakjes salami

- 1 eetlepel Italiaanse kruiden

- half pakje tomatensaus

- stukje paprika

- 30 gram Parmezaanse kaas geraspt

(Eventueel voor een dipsaus: tomatenketchup, peper en zout)

 

- Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- bakplaat met bakpapier

- 5 kommetjes

- kwastje

- snijplank

- koksmes

- spatel

- pannetje

 

1.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

Snij de paprika in kleine stukjes en doe de paprikastukjes in een kommetje.

2.

Doe de tomatensaus in een kommetje en voeg hier de Italiaanse kruiden toe.

Plak 2 bladerdeeg vellen aan elkaar en smeer 1 deel in met de tomatensaus.

3.

Strooi nu de kaas over de saus en voeg hier de paprika en salami aan toe.

Vouw het bladerdeeg over elkaar heen.

4.

Snij het bladerdeeg in 3 stukken en leg het op de bakplaat.

Strooi er nu nog een beetje kaas en Parmezaanse kaas over de pizza.

5.

Bak de pizza af in ongeveer 15 á 20 minuten.

6. Extra

(Verwarm ondertussen de rest van de tomatensaus in een pannetje en breng dit op smaak met wat ketchup, peper en zout.)

7.

Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op

 

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.