Recept mini appeltaart

Aantal personen: 3

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 3 plakjes bladerdeeg

- 50 gram suiker

- 2 theelepels kaneel

- 1 appels

- 1 ei

- 1 eetlepel amandelschaafsel

- 1 eetlepel abrikozenjam

 

 

 

- Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- theelepel

- mengkom

- koksmes

- snijplank

- kwastje

- bord

- bakplaat met bakpapier

- dunschiller

.

 

1

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Schil de appels en snij die in kleine stukjes. Doe dit in een kom met 25 gram suiker en theelepel kaneel. Roer dit door elkaar.

4

Leg het bladerdeeg alvast klaar op een bakplaat. Doe 2 eetlepels met appel op het bladerdeeg.

Vouw twee hoekjes over elkaar.

5

Doe een de ei in een kom en klop het ei.

Smeer het bladerdeeg in met ei.

6.

Doe 25 gram suiker met een theelepel kaneel in een kom en strooi dit over het appeltaartje heen. Als laatst strooi je nog wat amandelschaafsel over het appeltaartje.

7

Bak de appeltaartjes ongeveer in 25 minuten af.

8

Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.