Recept Kaneelsticks

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 4 plakken bladerdeeg

- 1 ei

- 4 eetlepels suiker en wat extra om te bestrooien

- ½ theelepel kaneel

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- ovenplaat met bakpapier

- snijplank

- koksmes

- bordje

- knijptang

- kom

 

1.

Zet alle ingrediënten klaar Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien

4.

Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en duw het randje vast.

Snij het bladerdeeg in 4 lange repen.

5.

Meng het suiker met het kaneel en bestrooi het bladerdeeg hiermee

Twist (draai) het bladerdeeg nu en leg het op een bakplaat.

6.

Doe het ei in een bakje en smeer het ei over de twist en strooi nog een beetje suiker over de twist

Bak het in ongeveer 15 minuten goudbruin.

7 .

Zet je bord alvast klaar. Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op.

8 .

Neem de kaneelstick uit de oven pak het met een knijptang van de bakplaat en leg het op je bord Eet je gerecht. (PAS OP Heet)

 

Klaar met eten? Als laatst was je het bord af.