Recept Kaneelbroodjes

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 4 plakken bladerdeeg

- 1 ei

- 4 eetlepels suiker en wat extra om te bestrooien

- ½ theelepel kaneel

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- ovenplaat met bakpapier

- snijplank

- koksmes

- bordje

- knijptang

- kom

 

1.

Zet alle ingrediënten klaar Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.

4.

Meng het suiker met het kaneel in een kommetje.

Doe het ei in een bakje en roer het ei.

 5.

Leg een plakje bladerdeeg op de snijplank en strooi de kaneelsuiker over het plakje bladerdeeg. Verdeel de kaneelsuiker over het hele plakje.

6.

Rol nu het plakje bladerdeeg op. Snij het nu in 4 gelijke stukjes. Doop de stukjes met een vork door het ei en dan op een bordje met kaneelsuiker. Leg de stukjes nu op een bakplaat.

7 .

Bak het in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Zet je bord alvast klaar. Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op.

8 .

Neem de kaneelbroodjes uit de oven pak het met een knijptang van de bakplaat en leg het op je bord Eet je gerecht. (PAS OP Heet)

 

Klaar met eten? Als laatst was je het bord af.