Recept wentelteefjes met Cheesecake bosbessen 

Aantal personen 3 of 4 

 

Deze boodschappen heb je nodig 

- 1 ei 

- 100 ml melk 

- ½ theelepel kaneel 

- 1 eetlepel suiker 

- scheutje olijfolie 

- 4 sneetjes brood  

Vulling 

- 2 eetllepels roomkaas 

- 1 tl suiker 

- ½ theelepel citroensap 

theelepel bosbessenjam 

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken 

- garde 

- koekenpan 

- spatel 

- glazen schaal 

- weegschaal 

- 3 kommetjes 

- mes en vork 

- bord 

- maatbeker 

- theelepel 

- eetlepel 

 

1. 

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af. 

2. 

Neem een glazen schaal en klop hier het ei in los. Roer vervolgens met een garde kaneel, melk en suiker door het eimengsel heen. (tot dat de suiker volledig is opgelost). 

3. 

Roer in een kommetje de roomkaas, citroensap en suiker door elkaar.  

4 

Snij de korstjes van het brood op een snijplank eraf. Daarna maak je het brood plat met de deegroller. Smeer nu de roomkaas mengsel en jam op het brood en rol het op. 

5. 

Doe de sneetjes brood door het eimengsel heen. Zorg dat het brood goed is doordrenkt. 

Ondertussen doe je een scheutje olijfolie in pan laat je dit heet worden. 

6. 

Doe nu het brood in de pan, druk het brood aan met een vork en draai het gelijk om laat nu het brood ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin worden. 

7.  

Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op. 

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.