Recept satébroodje

Aantal personen 3/4

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 3/4 plakken bladerdeeg

- 50 gram kipstukjes

- ½ uitje

- ½ knoflookteen

- 80 ml satésaus

- snufje Cayennepeper

- snufje zout en peper

- snufje Chilipoeder

- ei

- sesamzaadjes

- scheutje olijfolie

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- ovenplaat met bakpapier

- snijplank

- koksmes

- bordje

- knijptang

 

1.

Zet alle ingrediënten klaar Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

3.

Zet een steelpannetje met water op het fornuis stand 6. Doe hier de kip in. Kook dit ongeveer 7 minuten.

4.

Zet een hapjespan op het fornuis stand 6 met een scheutje olijfolie.

Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit.

Doe de gesneden ui en de knoflook in de hapjespan en fruit de ui ongeveer 3 minuten.

Voeg nu de satésaus en specerijen toe. Voeg als laatst de kip toe. Zet nu de pan uit en roer alles goed door elkaar.

5.

Verdeel de kipsaté over het bladerdeeg en vouw de broodjes dicht. Smeer de broodjes met ei in en strooi er wat sesamzaad over.

6.

Leg het broodje op een bakplaat en bak het brood in ongeveer 15 minuten goudbruin.

7.

Zet je bord alvast klaar Verzamel alvast de spullen om af te wassen. Doe de afwas en ruim alles op.

8.

Neem de broodjes uit de oven, pak het broodje met de knijptang van de bakplaat en leg het op je bord. Eet je gerecht (PAS OP Heet.)

 

Klaar met eten? Als laatst was je het bord af.