Recept Roze Koek 

 

Deze boodschappen heb je nodig 

100 gram bloem 

2 eieren 

- 1 eetlepel citroensap 

85 gram kristalsuiker 

100 gram ongezouten boter op kamertemperatuur  

75 gram poedersuiker 

5 frambozen (uit de vriezer) 

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken 

- ovenplaat  

- mengkom 

- koksmes 

mixer 

ovenschaal van 20 cm 

 

1. 

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af. 

2. 

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet ovenschaal in. 

3.  

Doe de boter en suiker in de beslagkom en klop dit samen tot een luchtig geheel. Voeg een voor een de eieren bij het luchtig beslag roer dit goed door elkaar.  

4. 

Voeg nu het citroensap erbij en roer dit goed door. Als laatst voeg je de bloem door het beslag. 

5. 

Klaar met roeren. Doe nu het beslag in de ovenschaal zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat dit 25 minuten bakken tot het gaar is. 

6. 

Bereid het glazuur door de frambozen met een vork fijn te prakken. Duw dit door een zeefje zodat je de pitjes er uit haalt Meng de poedersuiker met de gezeefde frambozen tot een mooi roze glazuur. Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op. 

7.  

Verdeel het glazuur over de afgekoelde koek en laat dit even uitharden. Snijd de koeken hierna in blokjes.  

8.  

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.