Recept Empanadas 

 

Deze boodschappen heb je nodig! 

- 500 gram gehakt 

- 1 eetlepel shoarmakruiden 

- 1 stukje prei 

- snufje knoflook kruiden 

- 1 theelepel chilipoeder 

- 2 theelepels tomatenpuree 

- 4 plakjes hartige taart deeg 

- bakpapier 

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken! 

- snijplank 

- weegschaal 

- koksmes 

- schaaltje 

- kommetje 

- spatel 

- hapjespan 

- vork 

- theelepel  

- ovenplaat 

 

1.       Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af. 

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

2.       Snijd de prei in dunnen ringen.

3.       Breng het gehakt op smaak met de shoarmakruiden. 

4.       Giet een scheut olijfolie in een pan en bak het gehakt met de prei aan. 

Voeg de knoflook toe aan het gehakt. 

5.       Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze ongeveer 1 a 2 minuten mee zodat je de tomatenpuree ontzuurt. 

Als laatst kan je nog een beetje chilipoeder toevoegen. 

6.       Wanneer de gehaktmengsel klaar is, steek je rondjes uit het deeg. Beleg het deeg met 1 a 2 lepels gehakt. 

7.       Vouw het deeg dubbel en duw de randjes aan met een vork. Leg de broodjes op de ovenplaat en bak de broodjes af.  

8.       Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op 

 

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.