Recept Wortelsoep

 

Deze boodschappen heb je nodig

- halve ui

- ongeveer 2 wortels in schijfjes

- ½ theelepel gemberpoeder

-  snufje gemalen komijn

- ½ liter groentebouillon

- kleine beetje bieslook

- crème fraiche

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- soeppan

- snijplank

- koksmes           

- staafmixer

- kommetjes

- lepels

 

1.

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2.

Snij de ui fijn en doe de ui in een soeppan. Snij de wortel in schijfjes en voeg dit toe aan de pan.

Voeg nu de gemberpoeder en de gemalen komijn toe. Laat dit ongeveer vijf minuten staan op het fornuis.

3.

Giet nu de bouillon bij de wortelen en laat het geheel met een deksel op de pan 15 minuten op het fornuis staan. Snij nu de bieslook klein.

4.

Gebruik nu de staafmixer om de soep te mixen. De soep mag wat dikker zijn. Vind je dit niet lekker doe er nog wat water of bouillon bij.

5.

Doe de soep in een soepkom, doe er wat bieslook en een lepel crème fraiche bij.

Eet smakelijk!

6.

Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op

 

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.