Recept Hartige wentelteefjes chorizo, kaas en tomaat 

Aantal personen 4 

 

Deze boodschappen heb je nodig 

- 4 sneetjes brood  

60 ml melk 

1 theelepel italiaanse kruiden 

½ theelepel paprikapoeder 

- scheutje olijfolie 

- 1 ei 

- ½ theelepel cayennepeper 

Topping  

6 plakjes chorizo 

1 tomaat in stukjes 

olijfolie 

½ ui in halve ringen 

handje geraspte kaas 
 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken 

- garde 

- koekenpan 2x 

- spatel 

- glazen schaal 

- weegschaal 

- 3 kommetjes 

- mes en vork 

- bord 

- maatbeker 

- theelepel 

- eetlepel 
 
1. 

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af. 

2. 

Neem een glazen schaal en klop hier de ei in los. Roer vervolgens met een garde de melk, specerijen en Italiaanse kruiden door het eimengsel heen.  

3.  

Zet 2 pannen op het fornuis. Stand 6 

Doe in pan één een scheutje olijfolie en laat dit heet worden. 

4.  

In de tweede pan ga je nu de chorizo bakken ongeveer 4 minuten.  

Haal de chorizo uit de pan en doe het in een kommetje. Daarna doe je een scheutje olijfolie in de pan en bak je het uitje. Ongeveer 4 minuten. Daarna zet je de pan uit.  

5.  

Haal de sneetjes brood door het eimengsel heen. Zorg dat het brood goed is doordrenkt. 

6.  

Doe nu het brood in pan 1, druk het brood aan met een vork en draai het gelijk om laat nu het brood ongeveer 3 minu9ten aan beide kanten bruin worden. 

7. 

Haal het brood uit de pan en leg het brood op een bord. Voeg nu de topping toe van ui, tomaat kaas en chorizo. Als laatst doe je er nog een beetje Italiaanse kruiden over. 

 

Klaar met eten?  

Verzamel de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim de materialen op de juiste plaats op.