Recept kip kerrie rijst

Aantal personen 3/4

 

Deze boodschappen heb je nodig!

- 100 gram rijst

- 1 theelepel kerriepoeder

- 1 ui

- 1 teentje knoflook

- 75 gram kipblokjes

- klein handje doperwten

- snufje peper en zout

- eventueel een theelepel sambal

- 400 ml water

- scheutje olijfolie

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken!

- steelpannetje

- pan

- snijplank

- koksmes

- knflookpers

- kommetje

- spatel

 

Hoe maak je het gerecht!

1.

Zet alle ingrediënten klaar Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2.

Zet het steelpannetje met water op het fornuis op stand 7.

Wanneer het water kookt voeg je de rijst toe Laat dit 10 minuten koken.

Giet dit af in de gootsteen met een zeef.

3.

Zet een pan op het fornuis op stand 6 en doe hier een scheutje olijfolie in.

Snijd de ui in stukjes. Doe het uitje in de pan. Doe hier de kerriepoeder bij.

Bak dit 3 á 4 minuten.

4.

Neem het stukje kip en snij dit in kleine stukjes en voeg dit toe in de pan met ui.

Haal de schil van het knoflookteentje en doe het in de knoflookpers voeg dit bij de ui. Bak dit alles nog ongeveer 2 á 3 minuten.

5.

Wanneer de rijst klaar is voeg je dit toe in de pan. Roer dit door elkaar.

6.

Eet je gerecht

Klaar met eten? Als laatst doe je de afwas en ruim je alles weer op.