Recept gevulde paprika 

 

Deze boodschappen heb je nodig!

- punt paprika 

- 40 gram gehakt 

- stukje courgette (ongeveer 2 cm) 

- 1 teentje knoflook 

- handje geraspte kaas 

- half uitje 

- een paar takjes peterselie 

- 1 theelepel Italiaanse kruiden 

- olijfolie 

- peper en zout 

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- groene snijplank 

- koksmes 

- glazen schaal 

- hapjespan 

- theelepel 

- knoflookpers 

- spatel 

- kwastje 

 

 Hoe maak je het gerecht!

1.       Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af. 

Zet de oven aan op 200 graden. 

2.       Snij de ui in kleine stukjes. Zet de hapjespan aan met een scheutje olijfolie. 

Snij de courgette in kleine blokjes. Snij twee takjes peterselie klein. 

Doe de knoflook in de pers. 

3.       Doe de ui in de hapjespan en bak dit met de kruiden en gehakt ongeveer 6 minuten. 

Doe nu de courgette, peterselie en knoflook bij de ui en gehakt. Roer dit alles goed door elkaar en laat dit nog zo’n 3 minuten op het fornuis staan. 

4.       Snij de paprika door de helft en haal de pitten eruit. Smeer de paprika in met olijfolie. 

5.       Zet de pan uit en vul de paprika met de vulling. Strooi als laatst de kaas erover. 

6.       Zet de paprika nu ongeveer 20 minuten in de oven. 

7.       Verzamel alvast de spullen om af te wassen. Doe de afwas en ruim alles op. 

 

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.