Recept broccoli kroket

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 150 gram broccoli

- 10 gram paneermeel

- 40gram cheddar kaas

- 1 ei

- half uitje

- 2 takjes peterselie of 1 eetlepel gedroogde peterselie

- 1 tl oregano

- zout en peper

 

Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- kookpan

- groene snijplank

- koksmes

- mengkom

- bakplaat met bakpapier

- eetlepel

- theelepel

- knijptang

- vergiet

 

1.

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een velletje bakpapier alvast op een bakplaat.

2.

Snij de broccoli in roosjes en kook ze in een pan met water. De broccoli moet onder water staan. Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten en giet de broccoli af. Spoel daarna de broccoli af met koud water. Laat de broccoli goed uitlekken..

3.

Hak de broccoli en peterselie fijn.

4.

Doe de broccoli, ei, ui, geraspte cheddar, paneermeel, peterselie, oregano, peper en zout in de kom.

Roer dit allemaal goed door elkaar. Wanneer het mengsel te nat is voeg je wat extra paneermeel toe.

5.

Schep nu ongeveer 2 eetlepels in je hand en mak er kleine kroketjes van. Leg de kroketjes op de bakplaat.

6.

Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten in de oven tot de kroketjes goud en iets krokant zijn. Haal de bakplaat uit de oven draai de kroketjes met een knijptang en doe de kroketjes nog eens 10 minuten in de oven.

7.

Haal de kroketjes uit de oven. Pas op de kroketjes zijn heet!

Eet smakelijk.

8

Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op

 

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.