Recept bloemkool Nuggets

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 175 gram bloemkool

- 1 ei

- 50 gram geraspte kaas

- ½ teentje knoflook

- klein handje peterselie

- klein handje bieslook

- peper en zout

- handje panko (broodkruim)

 

- Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- mengkom

- koksmes

- snijplank

- steelpannetje

- rasp

- kommetje

.

 

1.

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3.

Snijd de bloemkool in grove roosjes en was de bloemkool. Laat dit goed uitlekken.

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine.

4.

Hak de knoflook en de kruiden fijn en doe dit bij de bloemkool. Doe nu peper en zout erbij en maak het op smaak.

5.

Doe nu de geraspte kaas, de ei en een handje Panko bij de bloemkool en roer dit goed door elkaar. Het mengsel moet plakkerig aanvoelen. Is het te nat, doe er wat Panko bij.

6.

Maak je handen nat en maak kleine koekjes van de bloemkool, knijp ze iets uit en leg ze op de bakplaat. Het lijkt allemaal wat kruimelig, maar dat komt in de oven.

7.

Bak de bloemkool in 10 minuten af in de oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

8.

Serveer de nuggets eventueel met ketchup.

Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.