Recept appeltaart muffin

Aantal personen: 3 a 4

 

Deze boodschappen heb je nodig

- 75 gram havermout

- ½ theelepel bakpoeder

- 1/2 eetlepel gesmolten boter

- snufje zout

- 1 ei

- 120 ml melk

- 10 gram honing of 1 eetlepel suiker

- halve appel

- ½ theelepel kaneel

- 15 gram rozijnen

 

- Deze keukengereedschappen ga je gebruiken

- 3 of 4 muffinvormen

- mengkom

- koksmes

- snijplank

- steelpannetje

- theelepel

- dunschiller

- maatbeker

 

 

1.

Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.

2.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3.

Neem twee kommen. In de ene doe je de droge ingrediënten; havermout, bakpoeder, kaneel en zout. In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar. Meng de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker.

4.

Schil de appels en snij die in kleine stukjes. Doe dit in een kom samen met de rozijnen. Roer dit door elkaar en voeg dit bij het mengsel.

5.

Verdeel het mengsel over 3 of 4 muffin vormpjes.

6.

Bak de muffins is 30 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

7.

Verzamel alvast de spullen om af te wassen Doe de afwas en ruim alles op

 

Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.