Recept pizza wafels
Aantal personen 4
Deze boodschappen heb je nodig.
Kant-en-klare pizzadeeg of
500 gram witte tarwebloem
1 zakje gist
325 ml lauwwarm water
Snufje zeezout
Vulling
400 gram passata di pomodoro
1 rode peper in dunnen ringen
2 teentje knoflook geperst
3 takjes basilicum
1 tl oregano
50 gram geraspte kaas
Deze keukengereedschappen ga je gebruiken.
Wafelijzer
Deegkom
Mixer
1.
Zet alle ingrediënten klaar. Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af.
2.
Bij kante-en-klare deeg slaan we deze stap over.
Meng in een grote beslagkom zout, gist en bloem. Voeg het water toe en kneed tot een deeg.
Vorm een bol en zet het een uur afgedekt neer met een theedoek er overheen.
3.
Bestuif je werkblad met bloem en maak van het deeg 8 bollen. Rol de deegplakken dun uit, ter grootte van je wafelijzer.
4.
Maak de pastasaus door de passata te mengen met de knoflook en peper. Snijd de basilicum in grove stukken en meng dit ook door de saus. Breng op smaak met oregano.
5.
Leg een plak deeg in het wafelijzer. Is het te groot? Vouw dan de randen om zodat het goed past.
6.
Bedek de deegplak met saus. Laat daarbij ca. 1 cm van de randen onbedekt. Beleg de saus nu met gehalveerde tomaten en kaas.
7.
Leg de andere deegplak er bovenop en doe het wafelijzer dicht. Laat het 5 - 7 minuten op middelhoge temperatuur in het wafelijzer zitten. Herhaal met de andere wafels.
8.
Verzamel alvast de spullen om af te wassen. Doe de afwas en ruim alles op.
Klaar met eten? Ruim als laatst de spullen op.