Recept Nasi
Aantal personen 3/4
Deze boodschappen heb je nodig!
- 125 gram rijst
- stukje prei
- halve ui
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 50 gram hamblokjes/kipblokjes
- scheutje ketjap
- snufje peper en zout
- eventueel een theelepel sambal
- 400 ml water
- scheutje olijfolie
Deze keukengereedschappen ga je gebruiken!
- steelpannetje
- koekenpan
- hapjespan
- snijplank
- koksmes
- knoflookpers
- kommetje
- spatel
Hoe maak je het gerecht!
1.
Zet alle ingrediënten klaar Meet de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt af
2.
Zet het steelpannetje met water op het fornuis op stand 7
Wanneer het water kookt voeg je de rijst toe Laat dit 12 minuten koken
Giet dit af in de gootsteen met een zeef
Zet de hapjespan op het fornuis op stand 6 en doe hier een scheutje olijfolie in
Zet de koekenpan op het fornuis op stand 6 en doe hier een scheutje olijfolie in
3.
Snijd de halve ui en stukje prei in kleine stukjes Doe het halve uitje in de hapjespan
Bak dit 3 á 4 minuten
4.
Haal de schil van het knoflookteentje en doe het in de knoflookpers voeg dit samen met het stukje prei en de blokjes ham bij de halve ui Bak dit alles nog ongeveer 2 á 3 minuten
5.
Kluts het ei en doe dit in de koekenpan en bak een omelet
Is de omelet klaar snijd het in stukjes en voeg het bij in de hapjespan
6.
Wanneer de rijst klaar is voeg je dit toe in de hapjespan en voeg er nog een scheutje ketjap bij
7.
Eet je gerecht
Klaar met eten? Als laatst doe je de afwas en ruim je alles weer op.