broodjesservice

Op vrijdag wordt er geen kookles gegeven op de Kannerschool, maar hebben wij de broodjesservice. Leerlingen van de bovenbouw maken iedere week lunchbroodjes voor de juffen en meesters. Maandag tot en met donderdag hebben de juffen en meesters tijd om een broodje te bestellen. Op vrijdag gaan de leerlingen vanaf kwart voor negen direct aan de slag.

Eerst gaan we boodschappen doen bij de supermarkt. Wij gaan lopend naar de supermarkt. Gelukkig is het tien minuten lopen dus het is niet lang. Elke week ga ik met verbazing op pad met de leerlingen. Het verschil is groot tussen de leerlingen. Sommige leerlingen zijn al vaker alleen boodschappen gaan doen, terwijl anderen niet vaak in de supermarkt komen.

Boodschappen verzamelen en in een winkelwagen plaatsen, de leerlingen genieten er echt van. Bij de kassa alle boodschappen op de band plaatsen en betalen met echt geld.

En dan praat de caissière ook nog tegen je. Als laatste pakken we de boodschappen in en gaan we terug naar school.

Zo en dan kunnen we gaan beginnen, eerst alles snijden en klaar zetten en dan maken we de broodjes klaar.

Het uitserveren van de broodjes wordt als het leukste moment van de dag ervaren. Veel leerlingen komen op vrijdag rond twaalf uur naar de keuken om te vragen of ze nog kunnen helpen met het uitserveren van de broodjes.

De leerlingen werken niet voor niets. Elke klas mag vijf keer per jaar helpen in de keuken. Dit doen we in groepjes van 4 leerlingen. Na vijf keer krijgen de leerlingen een welverdiende beloning.