Aan Tafel!

 

In de keuken blijft het niet alleen bij koken, maar leerlingen krijgen de ruimte om tijdens de kooklessen met elkaar over van alles en nog wat te kletsen. Maandag is een leuke dag met leerlingen van de middenbouw die zeker gebruiken maken van de gelegenheid om alles lekker met elkaar te bespreken tijdens de les.

 

Zo nu en dan komt het onderwerp autisme voorbij. Dit zijn boeiende gesprekken om te horen hoe de leerlingen zelf met autisme omgaan. Tijdens het gesprek waren de leerlingen het eens met elkaar dat als je zware autisme hebt je niet op deze school zit. Op de Leo Kannerschool zitten alleen leerlingen met een beetje autisme of geen autisme. Een andere leerling geeft aan dat iedereen autisme heeft. Eigenlijk heeft niemand dan autisme! De leerlingen overtuigen elkaar dat zij zeker geen autisme hebben, ja misschien een heel klein beetje.

 

De soep is klaar en wordt direct opgeschept. Iedereen proeft. Gelukkig zijn de leerlingen het met elkaar eens....de soep is heerlijk.