Schooljaar 2019/2020

Met de start van het nieuwe schooljaar wil ik aan de slag om nieuwe recepten met de leerlingen te maken. Ieder jaar vind ik het een uitdaging om een afweging te maken, welke oude bekende recepten gemaakt gaan worden en welke recepten er verdwijnen. Voor de leerlingen is het meestal wel duidelijk. Alles wat zij lekker vinden hoeft natuurlijk niet veranderd te worden. Ieder jaar probeer ik de leerlingen iets nieuws te laten eten. Voor veel van onze leerlingen is eten überhaupt een uitdaging.

 

Mijn doel is om ieder jaar voor elke leerling een stapje verder te gaan. Leerlingen die al veel willen en kunnen eten lijkt het makkelijk, maar voor deze groep wil ik het koken uitdagend houden. Ik probeer voor deze leerlingen verder te gaan dan alleen een recept te maken.  Juist bij deze leerlingen probeer ik iets te vinden, wat zij ook nog niet gegeten hebben of iets klaar te maken voor iemand anders.

 

Leerlingen die weinig lusten en thuis ook veel moeite hebben met eten zijn de grootste uitdaging. Deze leerlingen proeven en eten niet. Om deze leerlingen toch enthousiast te krijgen voor de kooklessen, ga ik in kleine stapjes te werk. Het maken van recepten tot alleen aanwezig zijn tijdens de kooklessen in de keuken, is vaak het doel van de les. 

 

Vanaf maandag start ik met de eerste les. Wij starten in de keuken met een opfris les en maken een klein gerechtje om er weer in te komen.